Volledig scherm

Enschedese bejaarden slachtoffers van babbeltrucs

ENSCHEDE- Drie Enschedese vrouwen van ruim 80 jaar oud zijn dinsdag slachtoffer geworden van zogenaamde 'babbeltrucs'. Dieven wisten door middel van praatjes hun woning binnen te komen.

De politie meldt dat er onder andere sieraden zijn gestolen.

Toedracht
Dinsdagmorgen rond 10.30 uur kreeg een 88-jarige bewoonster van de Mozartlaan bezoek van een vrouw die aangaf werkzaam te zijn voor een thuiszorgorganisatie. Zij wilde in verband met een onderzoek de woning bekijken. De bewoonster liet haar binnen. Nadat de vrouw haar woning had verlaten miste de 88-jarige sieraden.

Tegen 13.30 uur kreeg een 85-jarige bewoonster van de Burgemeester van Veenlaan bezoek van een man en een vrouw die haar ergens voor wilde uitnodigen namens de buren. Na het bezoek blijkt het dat er spullen gestolen zijn uit de slaapkamer van de bewoonster.

Tegen 16.00 uur op dezelfde dag krijgt een 89-jarige bewoonster van de Fridtjof Nansenstraat bezoek van drie personen, twee vrouwen en een man. Zij weten de woning binnen te komen door zich voor te doen als medewerkers van de woningstichting. Er wordt nog onderzocht of deze mevrouw spullen mist.

Losser
Een week eerder was een 90-jarige bewoonster van de Oldenzaalsestraat in Losser ook al slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een vrouw kwam controleren of ze haar griepprik al had gehad.

Getuigen
De politie zoekt getuigen van bovenstaande voorvallen. Beroving door 'babbeltrucs' komt volgens hen steeds vaker voor. Hierbij gebruiken dieven dus een smoes om binnen te komen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.