Volledig scherm
© Pixabay

Enschedese brugklassers krijgen smartphone van Stichting Leergeld: 'is een must'

ENSCHEDE - Brugklassers uit minimagezinnen kunnen via de Stichting Leergeld Enschede een smartphone en bijbehorend abonnement krijgen. 'Een smartphone is een must voor eersteklassers.'

Stichting leergeld verstrekt 200 smartphones aan brugklassers uit minimagezinnen. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente en V-tel, een Telecom-installateur in Enschede. 

Whatsapp-groep

Quote

In deze tijden zijn hulpmidde­len als een laptop en een smartphone een must

Daniëlle Poortier

Sociale uitsluiting onder kinderen voorkomen, dat is het doel van Stichting Leergeld Enschede. De stichting is van mening dat erbij horen, tegenwoordig ook het hebben van een smartphone betekent. Zo worden in Whatsapp-groepen vaak belangrijke mededelingen gedeeld. 

Volgens Daniëlle Poortier van de Stichting Leergeld Enschede vraagt de overgang van de basisschool naar het middelbaar onderwijs veel van leerlingen en hun ouders. „In deze tijden van technologische ontwikkelingen en snelle veranderingen zijn hulpmiddelen als een laptop en een smartphone een must", aldus Poortier, die op velerlei manieren ouders met een laag inkomen ondersteunt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.