Volledig scherm
© Annina Romita

Enschedese dames verhuren designerjurken voor een dag

ENSCHEDE - Auto’s, gereedschap en kleding: we delen tegenwoordig alles. Silke van der Velde (23) en Ninon Kersbergen (23) haken met hun nieuwe bedrijf Jurken Huren in op de hippe deeleconomie. De onlangs afgestuurde studenten Technische Commerciële Textielkunde van Saxion lanceerden donderdag hun website jurkenhuren.nl.

Hoe het werkt? Heel eenvoudig. Meet je eigen maten, check de maattabel, bestel je jurk, schitter op een feest en retourneer de gebruikte jurk. Ninon Kersbergen: "In Amerika is het een grote trend, in Nederland is het in opkomst."

Bekende designers
"Er zijn hier natuurlijk al veel verhuurbedrijven maar dat zijn vaak fysieke winkels met een beperkte collectie. Deze jurken van bekende designers, zoals Karen Miller en Ted Baker, kosten tussen de 200 en 600 euro en zijn alleen online te bestellen.”

Geen schoonmaak
De duurste jurk wordt verhuurd voor 65 euro. Daarvoor krijg je als klant de jurk vier dagen lang tot je beschikking. Voor 5 euro extra ben je verzekerd tegen eventuele schade. Wassen of schoonmaken hoeft niet.

Elk feestje een andere outfit
Er liggen genoeg jurken in de winkels, maar de dames geloven heilig in hun nieuwe bedrijf. Ze verhuren designerjurken, die je zelf vaak niet voor één feestje aanschaft. En je wilt ook niet elk feestje hetzelfde aantrekken, zeggen ze. "Huren is daarom veel aantrekkelijker.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.