Een op de vijf horecawerknemers wil de sector verlaten, blijkt uit nieuw onderzoek van FNV Horeca. Dat geldt ook voor Kadir Ucuncu (rechts). Nu helpt hij oude bekenden bij horecazaak Moeke op de Oude Markt nog even uit de brand.
Volledig scherm
PREMIUM
Een op de vijf horecawerknemers wil de sector verlaten, blijkt uit nieuw onderzoek van FNV Horeca. Dat geldt ook voor Kadir Ucuncu (rechts). Nu helpt hij oude bekenden bij horecazaak Moeke op de Oude Markt nog even uit de brand. © Cees Elzenga

Enschedese horeca schreeuwt om personeel: ‘We missen nu ineens negen collega’s’

ENSCHEDE - Steeds minder mensen willen in de horeca werken en dan neemt ook het aantal coronabesmettingen onder jong personeel nog toe. Dat merken ze ook in Enschede. „Het is dramatisch.”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.