Enschedese jeugd sportief actief tijdens Koningsspelen

videoENSCHEDE - Een drukte van belang op de velden van voetbalclub Vogido aan de Tegelerweg in Enschede. Vogido zelf speelt niet, de velden zijn ingenomen door de jeugd van de Alfonsusschool. Liefst 6000 basisscholen in heel Nederland doen deze vrijdag mee aan de Koningsspelen, waaronder de Alfonsusschool en 63 andere scholen uit Enschede.

Al om half negen staan de meeste kinderen te springen en te dansen op ‘Pasapas’ van Kinderen voor Kinderen, het themalied van deze Koningsspelen. Het lied wordt de hele ochtend gedraaid en dat tot grote vreugde van de kinderen, die er flink op los hossen. De kinderen dragen oranje shirts, zijn geschminkt en hebben kleurrijke petjes en pruiken op hun hoofd. Ze doen mee aan sporten als hockey en voetbal. Ook staan er opblaasbare survivalbanen. Het is een stuk kouder dan vorig jaar en dus is sporten de manier om lekker warm te blijven. 

De Koningsspelen worden elk jaar gehouden. Na een gezamenlijk ontbijt worden de leerlingen van basisscholen actief met sporten en spelen. Koning Willem-Alexander opende de zevende editie vrijdagochtend in het Friese plaatsje Lemmer. Het thema van deze Koningsspelen is water drinken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Volledig scherm
Jeugd van de Alfonsusschool in Enschede sport tijdens de Koningsspelen 2019 op de velden van Vogido © still uit video

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.