Enschedese leerlingen steken handen uit de mouwen voor boomfeestdag

VideoENSCHEDE - 47 kinderen van de Paulusschool in Enschede plantten woensdagmiddag in het kader van de nationale boomplantdag diverse bomen in het G.J. van Heekpark. 

 In het G.J. van Heekpark staan acht al redelijk uit de kluiten gewassen linden in grote gaten in de grond te wachten op het moment dat leerlingen van de Paulusschool het sein krijgen: zand erover. Grote bulten zwart zand moeten in de gaten rond de kluiten worden geschept. De scholieren worden begeleid en van tips voorzien door mensen van stadsdeelbeheer Noord. 

Van Heekpark

De linden worden geplant aan de rand van het natuurgrasveld op het sportcomplex van korfbalclub Nääs. Een bewuste keus voor het jaarlijkse feestje rond nationale boomplantdag, want het Van Heekpark bestaat honderd jaar.

Marathon

Het stokoude park is grotendeels al gerenoveerd. Op dit moment wordt de grote parkeerplaats van het park aan de kant van de Roessinghsbleekweg grondig onder handen genomen. Het wordt heringericht en uitgebreid met twintig extra parkeerplaatsen. Onder de monumentale eikenbomen worden grote vakken met rododendrons aangelegd. Aan aan de straatkant komt een nieuwe beukenhaag en en worden nog drie linden geplant. Ook de toegang tot het park tegenover Het Roessingh wordt vernieuwd. 'Een van de paden wordt de ingang van de marathon die dit jaar voor het eerst door het park loopt', aldus Iwan Sievers van stadsdeelbeheer Noord.

Volledig scherm
Boomfeestdag in het Van Heekpark © Ben Lensink

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.