Volledig scherm
© Thinkstock

Enschedese 'Mr. Grey' na voorarrest per direct op vrije voeten

ENSCHEDE/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft het voorarrest van Bram B. (52) uit Enschede vandaag per direct opgeheven. Maandagmiddag eiste officier van justitie Noordzij nog 3,5 jaar gevangenisstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Dit omdat B als SM-meester een zwakbegaafde vrouw (42) tot zijn slaaf maakte en haar in de prostitutie gedwongen zou hebben. B. zou daarnaast in drugs gehandeld hebben en verboden dierenporno op zijn telefoon gehad hebben.

Geen dwang

Volgens B. was er nooit sprake van dwang, geïnspireerd door de film 'Fifty shades of Grey' wilde hij zien hoever zijn de vrouw als zijn 'slaaf' zou gaan in hun spel. Ze had uiteindelijk één keer tegen betaling seks met een onbekende. Die raadde haar het horen van haar verhaal aan om aangifte te doen.

Bram B. zat sinds zijn aanhouding in januari 8 maanden in voorarrest. Volgens de rechtbank is de te verwachten op te leggen gevangenisstraf korter dan de tijd die B. nog in voorarrest zou zitten tot aan de uitspraak over 13 dagen. 

  1. Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    ENSCHEDE/ZWOLLE - Hij staat regelmatig klaar om te vertrekken uit de gevangenis, zijn bezittingen bij elkaar gepakt. Bilent Ç. (56), ook wel bekend als de ‘Enschedese frotteur’ wil maar één ding; naar huis en het liefst vandaag nog. Ç. werd vorig jaar door de rechtbank in Almelo veroordeeld voor het betasten van zeker 7 vrouwen in Enschede. Het was niet zijn eerste veroordeling en de Almelose rechters legden hem 8 maanden cel en tbs met dwangverpleging op. Woensdag diende zijn hoger beroep in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.