Han Post en Bas Oude Luttikhuis (rechts) stappen met MrWheelson in de import van duurdere Duitse occasions.
Volledig scherm
Han Post en Bas Oude Luttikhuis (rechts) stappen met MrWheelson in de import van duurdere Duitse occasions. © MrWheelson

Enschedese rot in het vak ziet brood in betere Duitse tweedehandsjes

Enschede - Directeur Bas Oude Luttikhuis heeft zijn baan bij ikwilvanmijnautoaf.nl opgezegd en is een nieuw bedrijf begonnen in importauto’s. De Enschedese ondernemer ziet die markt groeien, onder meer omdat Duitsers massaal hun dieselauto’s van de hand doen.

Ikwilvanmijnautoaf.nl richtte zich op het in- en doorverkopen van tweedehands auto’s van particulieren aan bedrijven. Met het internetportaal MrWheelson.nl doet Oude Luttikhuis het omgekeerde: hij ontsluit het Duitse dealeraanbod voor particulieren.

Import

In het eerste kwartaal van 2017 importeerde Nederland 49.190 auto’s. Een jaar later is dat aantal 61.530 in de eerste drie maanden. Dit soort cijfers geven Oude Luttikhuis het vertrouwen dat MrWheelson.nl succesvol kan worden. 70 procent van de import komt uit Duitsland.

Duitsland

Volgens hem staan juist nu alle seinen op groen. In Duitsland is er vanwege strenge milieuregels steeds minder ruimte voor diesels. Die komen goedkoper op de markt dan de Nederlandse. Verder groeit in zijn algemeenheid het aantal mensen dat tweede hands auto’s koopt.

Hoger segment

Met MrWheelson.nl mikt Oude Luttikhuis op het wat hogere segment binnen de occasions. De prijzen zijn vanaf 10.000 euro, de auto’s mogen maximaal 5 jaar oud zijn en de kilometerstand mag niet meer dan 75.000 bedragen. In de goedkopere klasse zijn al voldoende importbedrijfjes actief.

Merkdeals

MrWheelson.nl bundelt het aanbod van Duitse merkdealers. Volgens Oude Luttikhuis verzekert hij zich daarmee van kwaliteit. Het webportaal is nog in ontwikkeling, maar kan al worden gebruikt. Oude Luttikhuis wil alle betrokken dealers in Duitsland persoonlijk bezoeken om MrWheelson te promoten.

Inruil

Straks moet met één druk op de knop een auto worden gekocht. De klant hoeft zich verder nergens mee te bemoeien en de auto wordt voor de deur afgeleverd met een garantie en een pechservice van een jaar. “Hij ziet een all-in prijs, en dat is het”, zegt hij. Zijn bedrijf biedt ook de mogelijkheid tot inruil en gespreide betaling.

Nieuwe stap

Oude Luttikhuis is 44 jaar. Hij als directeur en zijn broer Niels Oude Luttikhuis als een van de eigenaren lieten Dealerdirect – waaronder ikwilvanmijnautoaf.nl valt – een succesvol bedrijf worden. Bas wilde nu een nieuwe stap zetten. Iets bouwen vindt hij leuker dan iets met de afstand van een directeur draaiende houden, licht hij toe.

Op den duur wil MrWheelson.nl auto’s over de hele wereld voor Nederland simpel bereikbaar maken. MrWheelson.nl valt onder de Sherlockwheels bv in Maassluis, opgericht door Oude Luttikhuis en Han Post (43) die de laatste 10 jaar bezig is om autodealers in Nederland te faciliteren met het verkopen van geïmporteerde auto’s via ImportSoftware. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.