Volledig scherm
Padelbaan op complex van tennisvereniging in Neede © Annina Romita

Enschedese tennisclub Topspinners wil leden lokken met padelbanen

ENSCHEDE - Voormalige toptennisclub Topspinners zoekt naar kansen om nieuwe leden te lokken. Als de leden er mee instemmen legt de vereniging in het voorjaar drie padelbanen aan op haar huidige tennispark, in het G.J. van Heekpark. Padel is een kruising tussen tennis en squash.

Voor de aanleg van de padelbanen zou de club twee reguliere tennisbanen moeten opofferen. Maandagavond zijn de leden van de club door het bestuur bijgepraat over de plannen. En het bestuur heeft de handen op elkaar gekregen voor de plannen. De ledenraad is zeer positief over het ambitieuze plan.

Recreatief
"We zijn van een topsportvereniging veranderd in een vooral recreatieve vereniging, met nog 300 leden op een van de mooist gelegen tennisparken van Nederland", zegt voorzitter Erik Brager. "Willen wij in de toekomst een gezonde vereniging blijven, dan zullen we moeten zoeken naar alternatieven."

Wintermaanden
Brager doelt op de acht gravelbanen die de club nu heeft in het park. Daardoor is er in de wintermaanden amper activiteit op het park. "Door de aanleg van de padelbanen hopen we meer en nieuwe leden te trekken", zegt Brager.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.