Volledig scherm
PREMIUM
Jan Kuijpers: „Voor een deel van zo’n 15.000 mensen kan de vrijwilligerscoach zeker iets betekenen.” © Annina Romita

Enschedese Verbinding moet helpende hand bij vrijwilligerswerk zijn

ENSCHEDE - Ex-gedetineerden die iets nuttigs willen doen, langdurig werklozen die iets om handen willen hebben, mensen die er tegenop zien om zomaar ergens aan te kloppen: Stichting Enschedese Verbinding begeleidt kwetsbare mensen naar passend vrijwilligerswerk.  

Jan Kuijper en Erica Slot zijn de initiatiefnemers van de Stichting Enschedese Verbinding. Ze helpen iedereen die vrijwilligerswerk wil doen maar niet weet wat of hoe. Via de stichting krijgen de vrijwiligers een coach die helpt zoeken naar geschikt vrijwilligerswerk. Als dat gevonden is, blijft de coach ook nog tijdje in de buurt, zodat de kans op uitval kleiner is. 

  1. Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest
    PREMIUM
    Column

    Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest

    Nee, we hebben hier niet onder een steen gelegen. Anders hadden we Onno van Veldhuizen van Enschede wel geconfronteerd met brandende actuele vragen. Waarom zijn de Belgen niet gastvrij ontvangen? Desnoods in de vorm van een verplichte busreis voor goedwillende fans? En wat dat wel niet kost: een massale politiemacht met dienders uit alle uithoeken van het land die donderdag het straatbeeld in de stad domineerde?

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.