Volledig scherm
PREMIUM
Jan Kuijpers: „Voor een deel van zo’n 15.000 mensen kan de vrijwilligerscoach zeker iets betekenen.” © Annina Romita

Enschedese Verbinding moet helpende hand bij vrijwilligerswerk zijn

ENSCHEDE - Ex-gedetineerden die iets nuttigs willen doen, langdurig werklozen die iets om handen willen hebben, mensen die er tegenop zien om zomaar ergens aan te kloppen: Stichting Enschedese Verbinding begeleidt kwetsbare mensen naar passend vrijwilligerswerk.  

Jan Kuijper en Erica Slot zijn de initiatiefnemers van de Stichting Enschedese Verbinding. Ze helpen iedereen die vrijwilligerswerk wil doen maar niet weet wat of hoe. Via de stichting krijgen de vrijwiligers een coach die helpt zoeken naar geschikt vrijwilligerswerk. Als dat gevonden is, blijft de coach ook nog tijdje in de buurt, zodat de kans op uitval kleiner is. 

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.