Volledig scherm
PREMIUM
Jan Kuijpers: „Voor een deel van zo’n 15.000 mensen kan de vrijwilligerscoach zeker iets betekenen.” © Annina Romita

Enschedese Verbinding moet helpende hand bij vrijwilligerswerk zijn

ENSCHEDE - Ex-gedetineerden die iets nuttigs willen doen, langdurig werklozen die iets om handen willen hebben, mensen die er tegenop zien om zomaar ergens aan te kloppen: Stichting Enschedese Verbinding begeleidt kwetsbare mensen naar passend vrijwilligerswerk.  

Jan Kuijper en Erica Slot zijn de initiatiefnemers van de Stichting Enschedese Verbinding. Ze helpen iedereen die vrijwilligerswerk wil doen maar niet weet wat of hoe. Via de stichting krijgen de vrijwiligers een coach die helpt zoeken naar geschikt vrijwilligerswerk. Als dat gevonden is, blijft de coach ook nog tijdje in de buurt, zodat de kans op uitval kleiner is. 

 1. Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’
  PREMIUM
  Video

  Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’

  Trucker Jan van Erkelens wordt in Frankrijk verdacht van drugssmokkel. Hij zweert onschuldig te zijn. Criminelen zouden de drugs in zijn lading hebben verstopt. Maar de Enschedeër zit nu al twee jaar te wachten op een mogelijk proces. Hij mag het land niet uit. Berooid en alleen als een kerkrat woont hij op een zolderkamertje van een dominee. Het was pas zijn tweede rit als zzp’er.
 2. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

  Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

  ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.