Wil Beer, oud-violist van het Orkest van het Oosten, werd 100 jaar. „Of je nu straatveger bent of boekhouder: het gaat erom dat je plezier hebt in wat je doet.”
Volledig scherm
PREMIUM
Wil Beer, oud-violist van het Orkest van het Oosten, werd 100 jaar. „Of je nu straatveger bent of boekhouder: het gaat erom dat je plezier hebt in wat je doet.” © Frans Nikkels

Enschedese violist Wil Beer is 100: ‘Ik heb nooit luxe nagejaagd’

ENSCHEDE - De eerste musical die kwam overwaaien uit Amerika; het orkest dat live muziek bij de film in de bioscoop speelde. Wil Beer, violist bij onder meer het Orkest van het Oosten, heeft het allemaal meegemaakt. Gisteren is hij 100 jaar geworden. „Interesseert u dit allemaal?”

Vreselijk vindt hij dit tijdsgewricht. „Een hopeloze en onzinnige situatie. En waarom? Dat jagen naar meer, meer en nog meer. Als je een dak boven je hoofd hebt, kunt eten en drinken en je kinderen fatsoenlijk kunt opvoeden, wat wil je dan nog meer? We hebben deze luxe en welvaart helemaal niet nodig om een beetje prettig te leven. Wat je doet maakt geen donder uit, als je er maar plezier in hebt.”
De tijd was waardevoller vroeger, zegt hij.  „We waren tevreden.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.