Volledig scherm
© Rikkert Harink

Enschedese vrouw vindt reactie van moskee op brief vol vragen prachtig

ENSCHEDE - Kirstin Wilde uit Enschede heeft een brief gestuurd aan haar buren, de moskee aan de Tweede Emmastraat, over de recente gebeurtenissen in Frankrijk. De vrouw wilde weten hoe er in de moskee gekeken wordt naar de gepleegde aanslagen.

Zo schrijft ze in haar brief: 'Ik vind het mooi om naast een moskee te wonen. Maar beste, gewaardeerde buurman: er gebeuren van die nare dingen in de wereld. Ik zie dingen op televisie die mij veel verdriet doen en die mij bang maken. Bang voor mijn eigen toekomst, maar ook bang voor de toekomst van mijn kinderen. Ik heb nog geen kinderen, maar zou wel heel graag kinderen willen. Ik ben alleen bang om ze te laten opgroeien in een wereld vol geweld en haat. Nu vraag ik mij heel brandend af: wat vindt u van die dingen die u op de televisie ziet? Hoe praat u daarover met uw broeders en zusters? Hoe behandelt u deze onderwerpen in uw samenzijn met elkaar?'

Reactie
Het antwoord dat ze terug kreeg noemt ze 'prachtig'. Het bestuur van de moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede nodigt de vrouw uit om 'onder het genot van een culinair hapje en drankje van gedachten te wisselen en vooral van elkaar te leren'.

Lees de volledige brief van Kirstin Wilde en de reactie van het bestuur van de Islamitische Vereniging Enschede en Omgeving (IVEO) hieronder.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.