Volledig scherm
Zanger Jeangu Macrooy © Rene Van Peer

Enschedese zanger speelt Judas in nieuwe The Passion

AudioENSCHEDE - Zanger Jeangu Macrooy is dit jaar een van de sterren tijdens tv-show The Passion in Amsterdam. De Enschedese zanger (24) kruipt voor de muzikale televisieshow in de huid van Judas.

Macrooy won in 2015 de Twentse Pop Secret prijs en werd een jaar later genomineerd voor een Edison als beste nieuwkomer.  1Twente Enschede sprak met Macrooy. Beluister dat item hieronder terug.

Donderdag maakten fans de eerste namen voor de nieuwe The Passion bekend, die jaarlijks miljoenen kijkers trekt. The Passion vindt dit jaar op 29 maart plaats in de Bijlmer in Amsterdam.  Het live-evenement komt op Witte Donderdag vanaf evenemententerrein ArenaPark in Amsterdam Zuidoost.

The Passion staat deze editie in het teken van het thema 'Ik zie jou'. Het verhaal gaat over omzien naar elkaar in een dichtbevolkte stad waar mensen naast elkaar, maar soms ook langs elkaar heen leven. 

Tommie Christiaan speelt de rol van Jezus in The Passion. Glennis Grace is Maria in de show naar het paasverhaal. Rapper Brainpower zal  Petrus vertolken. Bert van Leeuwen doet verslag van de processie.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.