Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Erfgoedprijs Enschede voor pand van Dille & Kamille

ENSCHEDE - Het was volgens juryvoorzitter André Jekel een nek-aan-nekrace tussen de genomineerden, maar uiteindelijk is de Cultureel Erfgoedprijs 2018 gisteren naar het winkelpand van Dille & Kamille aan de Langestraat gegaan.

De tweejaarlijkse prijs van Stichting Cultureel Erfgoed Enschede gaat naar eigenaren van panden waarvan de cultuurhistorische en architectonische waarden opvallend zijn en die bovendien in het centrum van de stad passen. De prijs is bedoeld als aanmoediging voor het behoud van historische winkelpanden.

Genomineerd voor de erfgoedprijs waren behalve Dille & Kamille, ook de winkelpanden van Zara Home (De Klomp) en Vanilia (Langestraat). De keuze is gevallen op Dille & Kamille, vanwege onder meer het samenspel van de winkel en de nieuwe appartementen en het pleintje Nouverture aan de achterzijde. ‘Het winkelpand met de voorgevel aan de Langestraat heeft weliswaar nauwelijks verandering ondergaan, maar juist het zo volledig mogelijk handhaven van de voorgevel met een terughouden de reclame valt in positieve zin op’, aldus Stichting Cultureel Erfgoed Enschede.

Wethouder Jeroen Diepemaat, die zich de komende jaren onder meer zal bezighouden met de portefeuille cultureel erfgoed, reikte de Cultureel Erfgoedprijs uit aan bestuurder Peter Winterman van Ons Huis. De woningcorporatie is de eigenaar van het winkelpand van Dille & Kamille.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.