Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Eten verbroedert bij Integratiediner in Enschede

ENSCHEDE - Eten verbroedert. Iedereen die gisteren mocht aanschuiven bij het Nationaal Integratiediner, een initiatief van schoonmaakbedrijf Asito, zal dat beamen. 

Want al gingen de gesprekken eerst vooral over lekker eten, al gauw kwamen in De Grolsch Veste ook andere zaken aan bod: van werk en kleinkinderen tot bezorgdheid over je familie die nog in Syrië is.

Vreedzaam samenzijn
Wat wereldwijd niet lukt, was hier zo voor elkaar: wederzijds respect en vreedzaam samenzijn. De deelnemers waren van alle gezindten, afkomst en nationaliteiten. Op het buffet stonden gerechten uit alle windstreken, van lasagne tot linzencurry en van bapao tot een deeggerecht uit Ghana.

Grolsch Veste
FC Twente stelde het restaurant beschikbaar en voorzitter Joop Munsterman ging bereidwillig met iedereen op de foto. Ook Resto van Harte werkte ruimhartig mee. De beroemde appeltaart van Aveleijn op het toetjesbuffet liet nog een andere vorm van integratie zien, namelijk die van mensen met een verstandelijke beperking.

Asito
​Asito, waar 91 nationaliteiten werken, zette dit evenement voor de vierde keer op touw in het hele land: behalve in De Grolsch Veste aten 16.000 mensen op meer dan tweehonderd locaties samen.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.