Volledig scherm
Agnes Maria Jongerius © Angeliek de Jonge

Europarlementariër Jongerius steunt stakende MST-verpleegkundigen

ENSCHEDE - Personeel van ziekenhuis MST staakt vandaag voor een betere cao. Europarlementariër Agnes Jongerius (PvdA) kwam gisteren op bezoek om de stakers alvast een hart onder de riem te steken.

Jongerius staat als oud-voorzitter van vakbond FNV bekend als voorvechter van rechten van de werknemer. Om die reden bezocht ze gisteren actiecomités van diverse ziekenhuizen in het land. "Vooral om ze succes te wensen, want Jongerius speelt geen rol in de onderhandelingen", zegt een woordvoerder van het MST.

Verpleegkundigen

Vooral verpleegkundigen die vallen onder de ziekenhuis-cao leggen vandaag het werk neer. Personeel van 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en 4 revalidatiecentra doet mee aan de landelijke stakingsdag, die bedoeld is om de vastgelopen cao-onderhandelingen vlot te trekken.

Het actiecomité van het MST heeft voor vandaag allerlei acties voorbereid. Tussen de middag is er een optocht door de binnenstad van Enschede met al het actievoerend personeel. Het MST-comité roept ook personeel dat eigenlijk een vrije dag heeft op om mee te doen en eventueel de kinderen mee te nemen.

SKB en ZGT

Ook medewerkers van het ziekenhuis SKB in Winterswijk geven vandaag gehoor aan de stakingsoproep, in tegenstelling tot hun collega's van het ZGT, met ziekenhuizen in Almelo en Hengelo. Die doen niet mee aan de stakingsdag, maar laten 'op een andere manier hun stem horen'.

Vandaag op Tubantia.nl en in onze app uitgebreid aandacht voor de staking in de zorg. Bekijk als eerste het nieuws en de video's.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.