Explosie in Enschede: auto opgeblazen voor flatgebouw

videoENSCHEDE – Bewoners van de Fazantstraat in Enschede zijn maandagmorgen in alle vroegte opgeschrikt door een explosie. Rond tien over vijf werd een auto opgeblazen voor een flatgebouw in de wijk Mekkelholt. Er vielen geen gewonden.

De explosie was in een groot deel van Enschede te horen. Door de explosie vloog de voorruit uit de auto. Deze kwam in een boom terecht.

De politie rukte massaal uit naar de Fazantstraat. De recherche doet momenteel onderzoek naar de toedracht van de explosie. De plaats delict is afgezet. Via social media roept de politie getuigen op zich te melden. 

Volledig scherm
De geëxplodeerde auto. © News United / Dennis Bakker
Volledig scherm
© Rutger Borgerink
Volledig scherm
© Rutger Borgerink
  1. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

    Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

    ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.