Volledig scherm

Expositie over loverboyproblematiek in Enschede geopend (video)

ENSCHEDE - Het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente is drie maanden geleden van start gegaan. De officiële openingshandeling is pas donderdag verricht, met de expositie 'Open je ogen'.

Op het Stationsplein staan tot 9 februari zestien portretten van slachtoffers van mensenhandel. Burgemeester Onno van Veldhuizen en Bert Boerman, gedeputeerde van de provincie Overijssel, openden deze tentoonstelling. De tentoonstelling is een initiatief van CoMensha. Deze landelijke organisatie zet zich in voor een beter leven van slachtoffers van mensenhandel. Op de expositie worden foto’s van slachtoffers anoniem getoond. Alleen de ogen zijn te zien.

Meldpunt
Behalve voor het doen van een melding kunnen mensen bij het meldpunt terecht met vragen over wat te doen als zij vermoeden dat iemand in hun omgeving in handen is gevallen van een loverboy. Een andere taak van het meldpunt is advies en voorlichting geven over deze problematiek.

Het meldpunt is te bereiken via tel. 06 10223929. Meer informatie is te vinden op de website meldpuntloverboyproblematiektwente.nl

TV Enschede FM sprak met Theo Hijkoop. Beluister het interview hieronder:


© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Pixabay

http://www.tvenschedefm.nl

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.