Extra 1500 zonnepanelen in Enschede

ENSCHEDE - Nog dit jaar worden 1500 zonnepanelen gelegd op gemeentelijke panden. Het zorgt voor verdere verlaging CO2 uitstoot.

Enschede mag zich landelijk koploper noemen op het gebied van vermindering CO2-uitstoot. Daar is overigens het aandeel van de gemeente in Twence van 25 procent meegerekend. „We zitten nu al bijna op 7 procent, landelijk is dat 4 procent,” zegt milieuwethouder Hans van Agteren met enige trots.

Al 132 zonnepanelen op stadskantoor

Enschede heeft daarmee forse stappen gezet op weg naar een vermindering van de CO2-uitstoot in 2020 van 30 procent. Een volgende stap volgt dit jaar. Er worden nog eens 1500 zonnepanelen geplaatst op gemeentelijke panden. Op het stadskantoor liggen er al 132. Daar komen nu de brandweerkazerne Spaansland, Muziekkwartier, Muziekcentrum, Spinnerij Oosterveld en kantoor stadsdeelcentrum Noord bij.

De cijfers waarop Van Agteren zich baseert komen uit de tussentijdse evaluatie van het Enschedese energie- en klimaatbeleid.Een fikse impuls verwacht Van Agteren de komende jaren van het gemeentelijk duurzaamheidsloket in Enschede. Het gaat corporaties en particulieren advies geven. „Een soort hypotheker maar voor duurzaamheid,” ziet Van Agteren dit loket

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.