Gill Harmsen (links) eigenaar van het beveiligingsbedrijf SA-INT Security over de toenemende overlast van jongeren in de horeca. „ Zij zijn blijkbaar niet bekend met de regels in de horeca en zoeken zichtbaar de grenzen op.”
Volledig scherm
PREMIUM
Gill Harmsen (links) eigenaar van het beveiligingsbedrijf SA-INT Security over de toenemende overlast van jongeren in de horeca. „ Zij zijn blijkbaar niet bekend met de regels in de horeca en zoeken zichtbaar de grenzen op.” © Emiel Muijderman & Getty Images

Extra beveiliging in nachthoreca Twente: ‘Ze vergeten soms dat ze glas in hun hand hebben als ze vechten’

ALMELO/ENSCHEDE/HENGELO - Jongeren veroorzaken vaker overlast in de horeca, dan voor de pandemie. Dat zegt Gill Harmsen, die met zijn beveiligingsbedrijf actief is in Hengelo, Almelo en Enschede. Hij gaat meer beveiligers inzetten.

  1. Henk viel in 1944 als een blok voor de schoonheid van Lammy, nu zijn ze 75 jaar getrouwd
    PREMIUM

    Henk viel in 1944 als een blok voor de schoonheid van Lammy, nu zijn ze 75 jaar getrouwd

    Het is 1944, oorlog. Voor tieners in Veendam is ‘heen en weer lopen op de Kerkstraat’ hun enige vertier. De meisjes aan de ene kant, de jongens aan de andere. En maar kijken. Henk Mulder smelt als hij een meisje ziet met een lief gezicht en lang, zwart haar. „Ik vond het een schoonheid.” Dat is Lammy Weij, uit het aangrenzende dorp Wildervank. Hij stapt op haar af en laat haar niet meer gaan.
    Enschede