Volledig scherm
© Thinkstock

Extra inkomenstoeslag voor bijstandsgerechtigden in Enschede

ENSCHEDE - Mensen die langer dan vijf jaar onafgebroken een bijstandsuitkering hebben ontvangen, kunnen tot 30 december een aanvraag voor de individuele inkomenstoeslag aanvragen bij gemeente Enschede. Deze regeling vervangt de langdurigheidstoeslag, die sinds 1 januari 2015 niet meer bestaat.

Het grootste verschil tussen deze regelingen is dat er nu ook wordt gekeken of aanvragers zich voldoende hebben ingespannen om hun inkomen te verbeteren. Om in aanmerking te komen voor de toeslag, moet aan een aantal eisen worden voldaan. Bij het Gemeentelijk Contact Centrum kunnen klanten terecht voor info.

Bijstandsgerechtigden die in aanmerking komen voor de toeslag kunnen een aanvraagformulier opvragen bij het Gemeentelijk Contact Centrum, tel. 053-4817800 of per e-mail: werkeninkomen@enschede.nl.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

  1. Enschedeër Riki Cupers (75) creëert thuis de meest bijzondere landschappen
    Play
    VIDEO

    Enschedeër Riki Cupers (75) creëert thuis de meest bijzondere landschappen

    ENSCHEDE - Vooraf weet ze nooit wat ze gaat maken, maar dat er uiteindelijk een prachtige creatie komt, staat vast. Natuurmens Riki Cupers startte bloemstukken in de vorm van landschappen te creëren met haar vader, nadat hij niet meer met haar de bossen en bergen in kon trekken. Het zorgt ervoor dat Riki straks een van de meest opvallende standhouders is op de kerstmarkt in 't Hoogeland. "Mijn oma zei altijd: 'Ie bint nooit te oald om wat te leern."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.