Volledig scherm
© Gemeente Enschede

Extra lange afvalbakken op het Diekmanterrein in Enschede om zwerfvuil tegen te gaan

ENSCHEDE - Het zwerfvuil in Enschede loopt de spuigaten uit. Om daar iets tegen te doen hebben de gemeente en fastfoodrestaurants McDonald’s en Kentuky Fried Chicken de handen ineen geslagen.


Sinds kort staan er twee zogeheten G-Snakes op het Diekmanterrein. Dat zijn drie meter lange afvalbakken waar fietsers en automobilisten hun afval gemakkelijk weg kunnen gooien zonder te hoeven af- of uitstappen.

Zwerfafval
Jongeren verzamelen zich vaak op het Diekmanterrein en laten daarbij niet zelden zwerfafval achter. Dat afval is vaak afkomstig van fastfoodrestaurants en supermarkten in de buurt. In samenwerking met Stichting Nederland Schoon zijn er op proefbasis afvalbakken geplaatst. Er zijn metingen uitgevoerd om te kunnen monitoren of het zwerfafval door de plaatsing van de ‘G-snakes’ minder wordt.

Experiment
Er wordt in Enschede geëxperimenteerd hoe je het gedrag van mensen kan beïnvloeden, zodat er geen afval op straat wordt gegooid. Hierbij wordt gekeken welke oplossing het beste bij een bepaalde groep veroorzakers past.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.