Volledig scherm
© ANP

‘Extra Suryoye-vluchtelingen komen naar Enschede’

ENSCHEDE - Pastoor Constantijn Abdo van de Syrisch-orthodoxe St. Petrus en Pauluskerk in Enschede zegt dat Enschede moet rekenen op de komst van extra vluchtelingen. Het gaat om Syrische christenen, die naar Nederland komen en familie opzoeken in Enschede.

De stad kent een grote concentratie Suryoye. Deze groep vluchtelingen komt volgens Abdo bovenop de 600 asielzoekers die Enschede wil opvangen in het nog te bouwen azc in het Eschmarkerveld.

600
Abdo durft op dit moment geen aantallen te noemen. Hij zegt dat hij wethouder Jurgen van Houdt op het probleem heeft gewezen en heeft gevraagd de rijksoverheid in Den Haag te bewegen de christenvluchtelingen uit Syrië onderdeel te laten maken van de groep van 600 vluchtelingen waarvan de komst eerder is aangekondigd.

Onderdak
De redenatie van Abdo, is deze christenvluchtelingen uit Syrië op den duur naar Enschede komen, om hier hulp te krijgen van familie en/of kennissen, zowel financieel als met onderdak. Ze zouden zich hier uiteindelijk willen vestigen.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.