Extra zonnebrand smeren of insuline spuiten? UT onderzoekt mogelijkheden tattoos

VideoENSCHEDE - Een tatoeage die aangeeft dat er weer zonnebrand gesmeerd moet worden. Of die waarschuwt dat de glucosebalans in het lijf is verstoord. David Fernandez Rivas is ervan overtuigd dat het zover gaat komen. Maar daarvoor is meer onderzoek én geld nodig. Met het congres 'The Future under our Skin' wil de UT-onderzoeker daar vaart in brengen.

Een kleine tatoeage op de arm die van kleur verandert als de zon iets te hard op de huid brandt en het hoog tijd is om weer wat zonnebrandolie te smeren. Hoe cool is dat? "Maar je kunt ook denken aan een tatoeage om te waarschuwen dat de bloedsuikerspiegel uit balans raakt", zegt David Fernandez Rivas, onderzoeker aan de Universiteit Twente. "Het lichaam geeft nu al allerlei signalen af. Zoals de kleur op de wangen die je krijgt als je verliefd bent. Wij zoeken naar manieren om die signalen te versterken."

  1. Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente
    Fotoreeks

    Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente

    ENSCHEDE - FC Twente is voor de tweede keer gepromoveerd naar de eredivisie, na het gelijkspel tegen Jong AZ (0-0) en de nederlaag van concurrent Sparta tegen Jong PSV (2-0). De eerste keer gebeurde dat in 1984, ook nadat de club één jaar op een lager niveau had gespeeld. Destijds ging dat niet zoals nu gepaard met het kampioenschap; FC Twente eindigde als nummer twee in de competitie, achter MVV. Bekijk hier de mooiste foto's van de feestvreugde in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.