Volledig scherm
© Mark Troost

Extrablatt komt naar Enschede, directe doorgang door winkel niet

ENSCHEDE - Café Extrablatt opent haar eerste vestiging in ons land in Enschede. Ze huurt voor tien jaar een deel van de oude schouwburg. Een directe doorgang naar de Theatertuin door Dille & Kamille komt er niet.

De Duitse horecaketen opent haar café aan de Langestraat naar verwachting in september of oktober. De horecazaak vestigt zich in de 'blauwe villa' van de voormalige schouwburg, tussen Dille & Kamille en het Citypastoraat. Ze neemt er beide verdiepingen in gebruik en gaat het terras in de Theatertuin exploiteren. De zaak krijgt verder een bescheiden terrein aan de kant van de Langestraat, waarvoor de brede trappartij wordt aangepast.

Extrablatt krijgt zowel een ingang aan de kant van de Langestraat als aan de Walstraat. Ze fungeert op die manier als doorgang tussen beide straten. Die verbinding is bij verkoop van de schouwburg door de gemeente afgedwongen.

Een directe verbinding tussen de Langestraat en Walstraat was een van de zogenoemde 'gouden regels' van de gemeente bij de invulling van de schouwburg. Die stond gepland door het pand waar Dille & Kamille is gekomen. Die zaak wil dat echter per se niet en heeft dat in de huurovereenkomst laten vastleggen.

Meer in de krant van zaterdag.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.