Volledig scherm
PREMIUM
Het gewraakte schilderij van Sonna Krom. © Sonna Krom

Facebook straft Enschedese kunstenares voor geschilderde borsten

AudioENSCHEDE - De Enschedese kunstenares Sonna Krom dreigt te worden verbannen van Facebook. Vanwege een promotiebericht, een bericht dat Facebook nota bene zelf steeds rondstuurt. Het is een ‘advertentie’ waarop blote borsten staan, op een schilderij. En een ontblote boezem, dat mag volgens Facebook niet. Dat is in strijd met de richtlijnen van deze socialemediagigant. 

Volledig scherm
Het gewraakte promotiebericht © Sonna Krom

Het gaat volgens Sonna Krom om een door Facebook zelf gemaakt reclamebericht, waarmee de Enschedese haar persoonlijke website sonna.nl kan promoten bij haar Facebookcontacten. Krom maakte dat bericht dus niet  en plaatst het evenmin. Dat doet Facebook zelf.  En datzelfde Facebook dreigt haar nu te verbannen. En daardoor lijdt ze schade, zegt Krom.

Vorige week kreeg de Enschedese eerst een ban voor één dag van Facebook, gevolgd door een blokkade voor drie dagen en sinds gisteren is ze geblockt voor zeven dagen. Bij elke nieuwe overtreding met het reclamebericht loopt de blokkade verder op, tot die definitief is. De reden: ‘Omdat je eerder een bericht hebt geplaatst dat in strijd is met onze richtlijnen inzake naaktbeelden', aldus Facebook. De verbanning treft haar bedrijfspagina op Facebook, maar ook haar persoonlijke profiel. Ze klopte tot op heden tevergeefs bij Facebook aan om het probleem op te lossen.

  1. ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ENSCHEDE - De gemeente Enschede en de ING-bank zijn weer met elkaar in gesprek over de aankoop van het bankgebouw aan de Boulevard 1945. Tot nu toe verliepen die gesprekken via een advocaat, maar blijkbaar is de kou uit de lucht. „We hebben goede gesprekken met de ING”, aldus wethouder Jeroen Diepemaat. Hij verwacht dat het laatste puzzelstukje dat past in het immense bouwplan Kop van de Boulevard op niet al te lange termijn gelegd gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.