Volledig scherm
De zoektocht naar de vermiste vrouw dinsdag (Inzet: vermiste vrouw) © News United/Dennis Bakker

Familie vermiste Enschedese (72) slaakt noodkreet: 'Help alsjeblieft'

ENSCHEDE - Van de 72-jarige Loes de Groot-Veenendaal die zondag wegliep uit het MST in Enschede, ontbreekt nog altijd ieder spoor. Een zoekactie met een politiehelikopter leverde donderdag niets op. De familie is ten einde raad, de politie noemt de zaak 'zeer zorgelijk'.

De 72-jarige vrouw liep zondagochtend rond tien uur weg uit het Enschedese ziekenhuis. Volgens het MST ging ze met weekendverlof, al houdt de familie er een andere lezing op na. De vermiste vrouw was in het ziekenhuis opgenomen vanwege psychische problemen. „Ze zag het niet meer zitten”, vertelt dochter Louise. Toen haar moeder zondagavond laat nog niet terug was, sloeg het MST alarm bij de familie en politie. „Veel te laat. Doordat we pas 's avonds gebeld zijn, lopen we tien uur achter in de zoektocht”, aldus de dochter.

Zoekacties

De politie pakte de zaak zondagavond gelijk op en zette de afgelopen dagen meerdere zoekacties op touw. Zo werd er dinsdag met een drone en met honden gezocht in het gebied langs de Buurserstraat in Enschede-Zuid, het gebied waar de vermiste vrouw vaak wandelt. Donderdag vloog een politiehelikopter enige tijd boven hetzelfde gebied. Allemaal zonder resultaat. „Er zijn weinig aanknopingspunten, maar ik kan inmiddels stellen dat de situatie zeer zorgelijk is”, zegt Jan Olde Kalter van de politie Enschede.

Quote

Ik kan inmiddels stellen dat de situatie zeer zorgelijk is

Jan Olde Kalter, politie Enschede

Tientallen tips

Ondanks de tientallen tips die binnen zijn gekomen bij de politie, is nog altijd niet duidelijk waar de vrouw zondag naartoe ging en waar ze nu is. „We blijven hopen dat ze nog ergens is”, zegt dochter Louise emotioneel. „Het maakt ons zo machteloos en radeloos. Laat mensen alsjeblieft blijven uitkijken naar onze moeder. We zijn nu echt afhankelijk van tips.” Olde Kalter sluit zich daar bij aan. „Als iemand iets weet, neem dan contact met ons op. We kunnen alle hulp gebruiken.”

Weekendverlof

Volgens het MST is Loes de Groot-Veenendaal zondagochtend met weekendverlof gegaan. „Ze zou om acht uur 's avonds terug zijn, maar toen ze er na twee uur nog niet was hebben we alarm geslagen”, zegt woordvoerder Annet Les.

Om privacyredenen wil Les niet te veel uitweiden over de zaak, al benadrukt ze dat het MST mensen niet kan vasthouden in het ziekenhuis. „Er is ons ook alles aan gelegen om mevrouw te vinden. Daarin trekken we samen op met de familie”, aldus Les.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.