De eerdere steunbetuiging van de FC Twente-supporters aan het personeel van het MST.
Volledig scherm
De eerdere steunbetuiging van de FC Twente-supporters aan het personeel van het MST. © Lars Smook

FC Twente en supporters halen met t-shirts geld op voor personeel MST

ENSCHEDE - De supporters van FC Twente komen wederom in actie tijdens de coronacrisis. Nadat zij eerder een groot spandoek ophingen bij het MST, gaan ze nu geld inzamelen voor het personeel van het Enschedese ziekenhuis. 

De supportersverenigingen van FC Twente hebben een t-shirt op de markt gebracht, die voor 25 euro gekocht kan worden. De opbrengst zou in eerste instantie naar het zorgpersoneel én FC Twente gaan. “FC Twente heeft echter zoveel bewondering voor hetgeen het zorgpersoneel in deze moeilijke tijd doet, dat ze hun deel ook afstaan aan het personeel van het MST.”

Bedankje aan het zorgpersoneel

Het shirt dat besteld kan worden
Volledig scherm
Het shirt dat besteld kan worden © Twente Verenigt!

Volgens één van de initiatiefnemers gaat de volledige opbrengst van de t-shirts naar de personeelsvereniging van het Medisch Spectrum Twente. “De gemeente heeft de club FC Twente financieel flink gesteund en dit ging ten koste van andere zaken. Op deze manier willen wij als supporters wat terugdoen voor de Enschedeërs.”

De supporters hebben er bewust voor gekozen om de opbrengst aan het personeel te schenken en niet aan het ziekenhuis zelf. “Dat zou een druppel op een gloeiende plaat zijn. In deze moeilijk tijd willen we specifiek iets doen voor het personeel dat voor ons klaarstaat.”

Bestellen

Het shirt is via de lokale supportersverenigingen te bestellen. Ook via de webshop van FC Twente kan het shirt binnenkort voor 25 euro worden aangeschaft.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.