Volledig scherm
Tayla, met Jeroen van der Lely in De Grolsch Veste © FC Twente

FC Twente verrast 8-jarige Tayla uit Hengelo

ENSCHEDE - De 8-jarige Tayla kwam vanmorgen nietsvermoedend met haar klasgenoten De Grolsch Veste binnenlopen. De jonge supporter uit Hengelo zou uiteindelijk in het zonnetje gezet worden omdat ze het 12.000ste jeugdlid is van de club. 

Ze bracht met haar schoolklas een bezoek aan FC Twente en kreeg een uitgebreide rondleiding door het stadion. In de kleedkamer werd Tayla verrast door Jeroen van der Lely, die haar speciaal verwelkomde bij FC Twente. Tayla werd onlangs lid van de Kidsclub en werd het 12.000e jeugdlid van FC Twente.

Van der Lely bood het meisje en haar ouders een VIP-arrangement aan voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Daarnaast is Tayla zaterdag de wedstrijdmascotte. Haar klasgenoten van basisschool ’t Eimink hoeven dit allemaal niet te missen, ook zij zijn uitgenodigd in De Grolsch Veste.

Volledig scherm
De kinderen kregen een rondleiding door het stadion © FC Twente
  1. Ei van Eelco
    PREMIUM

    Ei van Eelco

    Het is om en nabij 1984 als de ondergang van de textielindustrie Enschede in een bodemloze financiële put heeft geworpen. De stad heeft een Artikel 12-status. Ze is failliet. Er is zelfs geen geld voor wat speeltoestellen voor kinderen. Wel voor een kunstwerk bij het stadhuis. ‘Veur dat lilleke ei’, bijt Doortje Pril, een goedgebekte Enschedese, uit onvrede en uit burgerlijke ongehoorzaamheid bij een vergadering burgemeester Ko Wierenga toe vanaf de tribune. Zo kwam de waterpartij Ei van Ko aan zijn naam. Toepasselijk, met de kennis van nu. Mede dankzij de vindingrijkheid van de toenmalige burgervader klauterde Enschede uit de afgrond. Wierenga bezat het Ei van Columbus.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.