FC Twente zoekt nieuwe Woutjes Brama

VideoENSCHEDE - Het gaat er zondag fanatiek aan toe op de voetbalvelden van de Universiteit Twente. Hier houdt FC Twente voor het eerste in de historie een talentendag voor acht- en negenjarigen. Belangrijkste doel: vooral geen talentje over het hoofd zien.

De meeste jochies die zijn afgekomen op de eerste Talentendag zijn al wel in beeld bij scouts van de club, zegt Rob Boudrie. „Maar er kunnen er altijd een paar tussen zitten, die onze jeugdscouts nog niet op de radar hebben.” FC Twente scout volgens de manager opleidingen ook al bij de acht- en negenjarigen in de regio. De club wil het contact met de amateurclubs en de ouders van talentvolle spelertjes verder aanhalen.

  1. Theaterstuk van inburgeraars in Enschede: ‘Verder van huis was hij nooit geweest’
    Video

    Theater­stuk van inburge­raars in Enschede: ‘Verder van huis was hij nooit geweest’

    ENSCHEDE - Wethouder Jurgen van Houdt en zo’n 45 inburgeraars zetten afgelopen vrijdag hun handtekening onder een participatieverklaring. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in Prismare, georganiseerd door M-Pact, de organisatie die verantwoordelijk is voor Doe Mee in Enschede, en daarmee voor inburgering. Deelnemers vertelden aan de hand van een presentatie iets over hun inburgeringstraject. Acht deden dat in de vorm van een theaterstuk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.