Volledig scherm
Wethouder Hans van Agteren heeft dinsdag de Lasonderstraat omgedoopt tot fietsstraat. © Lars Smook

Feestelijke opening nieuw tracé fietsstraat Lasonderstraat Enschede

ENSCHEDE - De fietsende wethouder Hans van Agteren heeft een fietsvisie; het fietsen in de stad moet aantrekkelijker. Dinsdag opende de wethouder op feestelijke wijze een gedeeltelijke tracé van de fietssnelweg aan de Lasonderstraat.

Dit tracé is onderdeel van de fietssnelweg F35. De gemeente Enschede wil de stad toegankelijk maken voor fietsers en automobilisten. Fietsers moeten met zo min mogelijk obstakels hun plaats van bestemming bereiken.

Opening
Met de feestelijke opening voegt de gemeente 250 meter toe aan de fietssnelweg. Volgens de wethouder moet er in de komende jaren in totaal acht kilometer asfalt voor fietsers erbij komen. Het volgende project dat de gemeente eind dit jaar wil faciliteren is in de wijk Boswinkel.

  1. Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente
    Fotoreeks

    Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente

    ENSCHEDE - FC Twente is voor de tweede keer gepromoveerd naar de eredivisie, na het gelijkspel tegen Jong AZ (0-0) en de nederlaag van concurrent Sparta tegen Jong PSV (2-0). De eerste keer gebeurde dat in 1984, ook nadat de club één jaar op een lager niveau had gespeeld. Destijds ging dat niet zoals nu gepaard met het kampioenschap; FC Twente eindigde als nummer twee in de competitie, achter MVV. Bekijk hier de mooiste foto's van de feestvreugde in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.