Jana en dochter Lia uit Duitsland genieten deze zaterdag op de Enschedese markt van patatjes, 'Frei von Maske!' Bij de oosterburen zijn de coronamaatregelen veel strenger dan in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Jana en dochter Lia uit Duitsland genieten deze zaterdag op de Enschedese markt van patatjes, 'Frei von Maske!' Bij de oosterburen zijn de coronamaatregelen veel strenger dan in Nederland. © Annina Romita

Fijn, je mag op de Enschedese markt weer zitten met je lekkerbekje: ‘Het wordt weer gezellig’

ENSCHEDE - „Het wordt weer gezellig!” Mark Labrie van kaashandel Schouten kijkt handenwrijvend naar de volle tafels bij de viskramen. „Dit hebben we zo gemist. Vrolijke mensen, een beetje gezelligheid. Dat máákt de markt!” Hij is niet de enige die deze zaterdag geniet van het stukje herwonnen vrijheid.

 1. Internationale allure op Twents Gitaarfestival: ‘Te duister spel maakt onhelder en je wilt juist helderheid’
  PREMIUM

  Internatio­na­le allure op Twents Gitaarfes­ti­val: ‘Te duister spel maakt onhelder en je wilt juist helderheid’

  „Bij een viool kun je het crescendo aanhouden, maar bij een gitaar kan dat niet en moet je dus de indruk wekken dat je dat doet.” Aldus de Spaanse klassieke gitarist Anabel Montesinos. Ze geeft zaterdag op het Twents Gitaarfestival in Kaliber Kunstenschool les aan de Hongaarse Marcell Nickmann. Later op de dag staat ze samen met haar collega Mateuz Kowalski op het podium in De Kleine Willem.
 2. Jörn Varwijk (38) uit Losser innovatief met Smilemakerz: ‘Van eigen tanden naar klikgebit in één behandeling’
  PREMIUM

  Jörn Varwijk (38) uit Losser innovatief met Smilema­kerz: ‘Van eigen tanden naar klikgebit in één behande­ling’

  LOSSER/ENSCHEDE - Wat als het verlangen naar méér constant blijft klagen? Kies je dan voor een vertrouwde werkomgeving met een fantastisch inkomen, of ga je verder? Tandprotheticus Jörn Varwijk (38) uit Losser besloot het laatste. Hij verliet het familiebedrijf Varwijk, opende zijn eigen ‘Smilemakerz’ en werkt aan innovatieve behandelwijzen: „Van eigen tanden naar klikgebit in één behandeling.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.