Finalist Danny uit Enschede op catwalk bij misterverkiezing

VideoENSCHEDE - Misschien is Danny Moes (27) uit Enschede wel de mooiste man van het land, of zelfs van de wereld. Vijf vragen aan de finalist van Mister International Netherlands, een beautyverkiezing voor mannen.

Waarom doe je mee aan de misterverkiezing?

„Ik wilde altijd al modellenwerk doen, maar wist niet waar ik moest beginnen. Dit lijkt me een mooie eerste stap. Met de misterverkiezing kan ik veel ervaring opdoen en je weet maar nooit wat het verder oplevert.”

„Ik ben een behoorlijke laatbloeier. Als ik nu naar foto’s van vroeger kijk, toen ik een jaar of 17 was, zie ik dat ik goed ben opgedroogd. Mijn selfies worden steeds leuker.”

De jury koos jou als één van de twintig finalisten. Waarom?

„Mijn gedrevenheid sprak de jury aan. Ik ben een echte doorzetter, ben nuchter en blijf altijd mezelf. Tijdens de castingdag hoorden ze meteen dat ik uit Twente kwam.”

Welke leefstijl schuilt achter je fitte lichaam?

Quote

Ik ben elke dag in de sport­school te vinden

Danny Moes

„Ik ben elke dag in de sportschool te vinden. Daar doe ik sinds kort zumba, in een groep. Ik heb het ritmegevoel van een aap en de danslessen lijken me een goede voorbereiding op de misterverkiezing. Verder doe ik aan fitness, kickboxen en paardrijden.”

„Een speciaal dieet heb ik niet. Ik eet eigenlijk heel normaal, maar wel gezond en gevarieerd. Patat eet ik ook wel eens, alcohol drink ik nauwelijks.”

Hoe reageert je omgeving op je deelname aan de misterverkiezing?

„Ik krijg positieve reacties. Mijn vriendinnen moedigden me aan om me op te geven en zijn allemaal meegegaan naar de castingdag. Mijn vriend, Justin Tonnema, vindt het ook supergaaf dat ik dit doe. Hij staat zelf vaak op het podium als zanger en is wel wat gewend.”

Verkiezingen worden vaak oppervlakkig genoemd, vind jij dat ook?

„Het gaat echt niet alleen om de ‘looks’. Je kunt nog zo’n mooie kop hebben, maar als je een arrogante houding hebt, kom je niet ver. Je karakter is minstens zo belangrijk.”

Finale

De finale van Mister International Netherlands is op 28 juni in Theater het Kruispunt in Barendrecht. Naast Danny, doet ook de Enschedese Mike Piest mee aan de finale. Mike stond op de reservelijst en kwam door het afvallen van deelnemers toch bij de laatste twintig. De kandidaten worden de komende maanden met catwalktrainingen en workshops klaargestoomd voor de finale. De winnaar vertegenwoordigt Nederland tijdens Mister International in Azië, de grote finale met kandidaten uit de hele wereld. 

Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.