Volledig scherm
De in beslag genomen voertuigen in Enschede © FIOD

FIOD en politie doen invallen in bedrijfspanden Enschede

ENSCHEDE/GRONAU - De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) en de politie hebben donderdag invallen gedaan in twee bedrijfspanden in Enschede en in een woning in Gronau. Een 35-jarige man uit Gronau is aangehouden.

Er is beslag gelegd op acht auto's, waaronder zeven Mercedessen en een Audi. De autoriteiten hebben bovendien vier aanhangers en administratie in beslag genomen. De invallen werden gedaan na een groot onderzoek, dat al in januari van start ging. Voor het onderzoek werd samengewerkt met de Duitse politie.

Crimineel geld

Het vermoeden is dat de 35-jarige verdachte zijn onderneming, een autoverhuurbedrijf, heeft gefinancierd met crimineel geld. Om dat criminele geld te verdoezelen, heeft de verdachte valse papieren overlegd. Zeven auto's van het bedrijf werden bovendien verhuurd aan personen die volgens de FIOD niet over voldoende inkomsten beschikken om de autohuur te kunnen betalen. De voertuigen zijn in beslag genomen.

De 35-jarige man uit Gronau is aangehouden vanwege witwassen en valsheid in geschrifte. Hij is vrijdag weer in vrijheid gesteld, maar blijft nog wel verdachte.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.