Volledig scherm
Jarno Bruggeman en Erik Wooldrik. © Annina Romina

Foodhal opent op 1 oktober in Enschede: 'De plek voor culinair talent'

ENSCHEDE - Erik Wooldrik weet nu zeker dat zijn Foodhal die hij samen met Jarno Bruggeman ontwikkelt op 1 oktober opengaat. De eerste Enschedese Foodhal van 1.000 vierkante meter wordt ondergebracht in de Performance Factory, de voormalige Polaroidfabriek.

De verbouw van de hal gaat gelijk op met die van andere partijen als een dansschool, atelier, fotograaf, die daar ook aan het werk zijn. Wooldrik heeft de brandveiligheidsvergunning binnen, maar wacht nog op de drank- en milieuvergunning.

Koks
Inmiddels zijn de initiatiefnemers op zoek naar koks uit de regio die de tien kookeilanden gaan bemannen. "Die moeten gerechten willen maken voor ons concept", zegt Erik Wooldrik.

Culinair talent
De Foodhal wordt volgens het tweetal meer dan een eethal voor de voorbijganger waar slechts een eenvoudige lunch genuttigd kan worden. De Performance Factory moet de plek worden waar onontdekt culinair talent kansen krijgt en aan de slag kan. Het culinair talent wordt in een centrale keuken opgeleid tot basiskok. Uitgangspunt is dat in de hal wordt gewerkt met producten en ingrediënten uit de regio.

In september lieten de ondernemers hun plannen al zien aan TV Enschede. Bekijk de beelden hieronder.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.