Volledig scherm
Asfalteringswerkzaamheden in de Deurningerstraat (1952). De plek waar nu restaurant Tao en de Videotheek gevestigd zijn.

Fotoverhalen expositie over Deurningerstraat Enschede

ENSCHEDE - ‘Deurningerstraat vroeger en nu’ is de titel van een expositie met foto’s en documenten van de vele winkels die de Deurningerstraat rijk was en nog steeds is.

Het resultaat van een tijdrovende zoektocht door Jan Brummer is de expositie met bijna 400 foto’s en afbeeldingen aangevuld met documenten van vroeger. Een verhuisbericht van een winkel, een opening, een jubileum. Het pronkstuk is een feestkrant van de winkeliers uit 1952. Met die krant vierden ze dat hun straat tussen de Hengelosestraat en de singel was geasfalteerd.

Gratis
Na de opening vrijdag, waar alleen genodigden welkom zijn zoals de 150 mensen waarmee Jan Brummer heeft gesproken, is de expositie in juli tien middagen geopend. Op vier zondagen (6, 13, 20 en 27 juli), drie donderdagen (10, 17 en 24 juli) en drie vrijdagen (11, 18 en 25 juli). Elke middag steeds van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Wel wil Jan Brummer een bus voor een vrije gift plaatsen bij de uitgang van de Mariakerk waar de expositie is.

Historische Sociëteit Enschede
Tijdens de tien openingsmiddagen is de samensteller van de expositie altijd aanwezig en wordt dan vergezeld van enkele vrijwilligers van de Historische Sociëteit Enschede. „Ik hoop ook dat bezoekers mij nog meer kunnen vertellen over winkels in de Deurningerstraat,” aldus Jan Brummer.

Volledig scherm
De Deurningerstraat in de 30-er jaren. In het pand links, met de twee grote ramen zat toen de zaak van Leppen (haarden, kachels en huishoudelijke artikelen).

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.