Volledig scherm
PREMIUM
Na een rol op de achtergrond bij de Centrum Democraten, begint hij de Stadspartij. Wrok over de afhandeling van de vuurwerkramp, waarbij Lammerink alles kwijtraakt, drijft hem. © Familie Lammerink

Freddie Lammerink (1945-2019): cowboy van de tegenpartij

in herinneringENSCHEDE - Hij ageert als één van de eerste Tukkers tegen de multiculturele samenleving. Terwijl juist Turkse en Marokkaanse vrouwen rommelen tussen de lapjes op zijn marktkraam.

Een gleufhoed, priemende blik, een snorretje, een vlotte babbel en bruine nicotinevingers. Zie hier de flamboyante marktkoopman Freddie/Ferdi Lammerink. Rechts, op het rabiate af, populistisch voordat Pim Fortuyn opstaat. De Enschedeër schopt tegen heilige huisjes en maakt verbale tackles, met gestrekt (rechter)been. Hij zoekt randjes op en duvelt daar geregeld overheen. Cowboy van de tegenpartij.

  1. Politie slingert scooterrijders
op de bon in centrum Enschede

    Politie slingert scooterrijders op de bon in centrum Enschede

    ENSCHEDE - De politie is donderdagavond streng opgetreden tegen scooterrijders in het centrum van Enschede. Zo werd in de Raadhuisstraat tussen het Ei van Ko en het Van Heekplein een onbekend aantal bestuurders van scooters en brommers staande gehouden en bekeurd omdat zij tegen de regels in tussen het winkelend publiek door reden. Daarnaast werden voertuigen ter controle op een eventuele ongeoorloofde maximumsnelheid op een rollerbank gezet.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.