Davina Michelle komt ook naar Het Rutbeek
Volledig scherm
Davina Michelle komt ook naar Het Rutbeek © ANP

Freshtival presenteert eerste namen: Davina Michelle, Snelle en Tchami

ENSCHEDE - Freshtival - het grootste festival van Twente- haalt eind mei weer een hele rits bekende namen naar deze regio. Het evenement presenteert deze donderdag de eerste namen. Onder meer André Hazes, Davina Michelle,  Sunnery James & Ryan Marciano schitteren deze Pinksteren op Het Rutbeek. 

Freshtival is al ruim tien jaar een vaste naam op de Twentse festivalkalender. Het evenement groeide uit tot een begrip in de regio en staat garant voor een bonte mix aan artiesten en dj's. Voor de nieuwste editie - op 29, 30 en 31 mei - staan in ieder geval André Hazes, Davina Michelle, Tchami en Kshmr op de planken. 

Kshmr - afkorting van Kashmir  - is een bekende Amerikaanse muziek-producent die meerdere keren in de lijst met 20 beste dj's ter wereld stond. Tchami  is een Franse dj, Sunnery James & Ryan Marciano zorgen voor de Nederlandse dance-inbreng. 

Ook liefhebbers van Nederlandstalige pop komen aan hun trekken, met onder meer acts als André Hazes (met band), Davina Michelle, JeBroer en Snelle. 

Freshtival maakt de komende tijd nog meer namen bekend. Ook wordt er gewerkt aan een grote internationale headliner. De kaartverkoop is al begonnen. 

Line-up (eerste fase): 


KSHMR . Sunnery James & Ryan Marciano . Tchami . Andre Hazes & Live Band .
Davina Michelle . Ellen Allien . Frequencerz . JeBroer . Le Shuuk . Mike Williams . Moksi .
Sevn Alias . Snelle & de Lieve Jongens band . Valentino Khan . Warface

Freshtival in 2019, met onder meer Jason Derulo toen op het podium
Volledig scherm
Freshtival in 2019, met onder meer Jason Derulo toen op het podium © Emiel Muijderman
 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.