Volledig scherm
Daan Mellée, de man die op 3 juli dood gevonden werd in de woning van zijn vriendin aan Het Oosterveld in Enschede. © Familie Daan Mellée

Gedenksteen voor vermoorde Daan uit Enschede

AUDIOENSCHEDE - De vermoorde Enschedeër Daan Mellée krijgt een herdenkingssteen in De muur tegen Geweld in de Drentse buurtschap De Stapel. De steen wordt 18 mei in de muur geplaatst in aanwezigheid van zijn ouders. Mellée werd op 3 juli vorig jaar dood gevonden in zijn huis aan het Oosterveld, waar hij met zijn vriendin woonde. Hij was doodgeschoten. Er is tot op heden geen dader gepakt. 

In de muur worden vele slachtoffers van geweld herdacht, waaronder enkele Twentenaren zoals Frank Storm en Sharmila Kanhai. Maar ook slachtoffers van zinloos geweld worden er herdacht die landelijk bekend werden. 

Voor de woning van Mellée werd eerder al in het trottoir een steen met een lieveheersbeestje geplaatst, het symbool tegen zinloos geweld. Het binnenkort plaatsen van de steen in de muur doet Daans vader Joop Mellée erg veel. De pianist en muziekdocent schreef met rapster Queen P. een speciaal nummer voor zijn zoon, ‘Daan’, te vinden op Spotify.

1Twente sprak met Daans vader, Joop Mellée. Beluister het interview hieronder terug.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.