Geen gevaarlijke zaken ontdekt in ‘gokhallen’

ENSCHEDE - Bij de huiszoekingen in vier verdachte gokpanden in Enschede, vorige week, zijn geen dusdanig gevaarlijke situaties aangetroffen dat direct sluiting moest volgen. De panden zijn open. Bekeken wordt of dat strijdig is met het bestemmingsplan en of zal worden opgetreden. Dat zei juridisch adviseur Hans Nuis van de afdeling Handhaving van de gemeente gisteren.

De invallen werden gedaan door medewerkers van de gemeente, politie, Kansspelautoriteit en Belastingdienst. De ‘clubhuizen’ (Kuipersdijk, De Klomp, Haaksbergerstraat en Brinkstraat) worden gerund door stichtingen met namen die verwijzen naar een sport- of buurtfunctie.

Nuis zegt meldingen over overlast van omwonenden te kennen. „Overlast is relatief. Dat heeft ook met de ligging van een pand te maken. Het maakt verschil of je het over een rustige woonwijk hebt of over een toegangsweg tot het centrum.”

Zaterdag in De Twentsche Courant Tubantia / Bijlage Spectrum een grote reportage over de gokpanden

  1. Volkswijk in Enschede eert
mr. en mrs. Pathmos postuum
met Willem en Betsie Van Voorstplein

    Volkswijk in Enschede eert mr. en mrs. Pathmos postuum met Willem en Betsie Van Voorst­plein

    ENSCHEDE - Tijdens de jaarlijkse Meimarkt in Pathmos hebben buurtbewoners zaterdagmiddag een speciaal postuum eerbetoon gebracht aan het Willem en Betsie van Voorst, het echtpaar dat in het verleden ontelbare vrijwilligersfuncties vervulde in en voor de volkswijk in Enschede. Ruim twee maanden na het overlijden van Betsie (71) en ruim vier jaar na de dood van Willem werd op het plein voor hun oude woning het groene bord Willem en Betsie van Voorstplein onthuld door hun dochter.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.