Geen overstromingen meer voor fietsenwinkel in Enschede door simpele oplossing

Enschede aan zeeENSCHEDE - Wateroverlast is een herkenbaar probleem voor veel Enschedeërs. Bij fietsenwinkel Ten Tusscher in Enschede stroomde het regenwater regelmatig rechtstreeks de winkel in. Eigenaar Jan ten Tusscher bedacht een slimme oplossing om overstromingen in de winkel te voorkomen. 

Ten Tusscher gebruikt een stevige plank met flexibel rubber om het regenwater tegen te houden. De simpele oplossing kost slechts 100 euro, maar voorkomt veel schade. 

Allesoverheersende vraag

Hoe krijgen we het water in de stad onder controle? Dat is de allesoverheersende vraag die Enschede moet beantwoorden. Het waterprobleem in Enschede vraag om creatieve oplossingen. Ook inwoners komen met originele ideeën om wateroverlast tegen te gaan. Heeft u ook zelf actie ondernomen, en zou u uw oplossing willen delen? Laat het de redactie weten via enschede@tubantia.nl. 

Volledig scherm
© Still Video

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.