Volledig scherm
Peter Reinders gelooft heilig in de kansen van een weekmarkt op dit plein in Pathmos. Foto: Frans Nikkels

Geen twijfels over markt op Pathmos

ENSCHEDE - Als het aan Peter Reinders ligt, krijgt Pathmos zeer binnenkort zijn eerste warenmarkt. Elke woensdag zes tot zeven kramen op het plein aan de Usselerweg. Aan belangstelling geen gebrek.

Hij wordt bestormd met vragen wanneer de eerste markt gehouden wordt. En marktkooplieden bieden zich bij bosjes aan om hun waar op de (toekomstige) markt op Pathmos te verkopen. "Die markt komt er dus gewoon", vertelt een enthousiaste Peter Reinders (57) op een zelfverzekerde toon. "Da's voor 99 procent zeker."

Peter Reinders, voormalig logistiek medewerker, is al vanaf april bezig met het uit de grond stampen van de warenmarkt in 'zijn' wijk. Correspondentie heeft hij inmiddels gevoerd, onder meer met wethouder Patrick Welman en Hans Koning ter Heegde, stadsdeelmanager in West. Ook is er, tijdens het Pathmos Zomerfeest, een enquête gehouden. "Alle reacties waren positief, slechts twee mensen zagen er geen brood in. Maar die kwamen uit Hengelo en Borne.", lacht regelneef Reinders.

Reinders pleit er voor dat op de weekmarkt op Pathmos vooral etenswaar te koop wordt aangeboden. "Brood, kaas, worst, kip en groente en fruit", somt Reinders uit de losse pols op. "Ook een bloemenkraam zou mooi zijn."

Gepland, op het plein aan de Usselerweg, zijn zo'n zes tot zeven kramen. "Eén kraam willen we rouleren. Dus bijvoorbeeld de ene maand nootjes en pinda's en de andere maand lingerie."

Als het aan Reinders ligt, wordt de markt op woensdag gehouden. Níet op een één dagdeel. "We willen een markt van tien uur 's morgens tot drie uur 's middags." De initiatiefnemer wil op die manier ook mensen naar de markt lokken die op woensdagmiddag vrij zijn.

Lees het complete artikel in De Twentsche Courant Tubantia van 7 september.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.