Volledig scherm
© Inzendingen tubantia.nl/geslaagd

Gefeliciteerd! Deze Twentse toppers zijn geslaagd

Een zenuwslopende dag voor tienduizenden scholieren: de eindexamenuitslagen zijn bekend. Waar de een nog wacht op het verlossende telefoontje, viert de ander al uitbundig feest. Wij zetten de Twentse toppers die hun diploma hebben binnengesleept in het zonnetje in onderstaande 'wall of fame'.

Hang jij de vlag uit, doe je een dansje met vrienden of kun je niet stoppen met lachen? Stuur hier een foto of video in van jouw 'geslaagd-moment'. Wil jij liever een felicitatie uitbrengen om een geslaagde in de schijnwerpers te zetten? Dat kan ook! (De beelden en felicitaties gebruiken we voor publicatie op de website en/of in de krant) 

Dit artikel wordt telkens aangevuld.

Vreugdedansje

Hang de vlag uit! Sterre Visser (16) uit Hengelo is geslaagd voor haar vmbo-examen en viert dit met een vrolijk dansje.

Volledig scherm
© Sterre Visser

'Trots'

Bij Lotte Sjoers (15) uit Wierden hangt de tas al aan de vlaggenstok. Ze is geslaagd voor haar vmbo-examen.

Volledig scherm
Boodschap inzenders: 'Gefeliciteerd meid! We zijn trots op je' © Lotte Sjoers

'Genieten'

De vader en moeder van Marloes Altena (16) uit Enschede zijn apetrots: 'Lieverd van harte gefeliciteerd met je diploma. Nu gaan genieten.' Marloes is geslaagd voor haar vmbo-diploma. Ook namens ons: geniet ervan Marloes!

Volledig scherm
© Marloes Altena

Feest

Yes! Ook Marieke Siers uit Enschede is geslaagd. De 16-jarige viert dat ze haar vmbo-diploma op zak heeft.

Volledig scherm
© Marieke Siers

Dikke duim

Dikke duim van Patrick van den Noort voor Patrick van den Noort. De 16-jarige Vriezenvener is geslaagd voor zijn vmbo-examen. De boodschap van de inzenders van onderstaande foto: 'Patrick, van harte gefeliciteerd!! We zijn trots op jou!!'.

Volledig scherm
© Patrick van den Noort

Ballonnen én vlag uit

De vlag uit én de ballonnen op de stok. Het is feest bij de familie Ten Hoopen, want dochter Hilde ten Hoopen is geslaagd.

Volledig scherm
Hilde ten Hoopen geslaagd © Familie ten Hoopen

Geslaagd? Taart!

Als je dan geslaagd bent, moet dat natuurlijk gevierd worden. Daarom zijn de bakkers druk bezig met het maken van taarten voor de geslaagden.

"Geslaagd-taarten zijn meer iets van de laatste tijd", zegt bakker Robert Kleis van Specialist Jagers in Enschede. "Het maken van taarten voor de geslaagden gebeurde vroeger niet." De Enschedese bakker had woensdag al twaalf taarten in bestelling voor gelukkige geslaagden.

In the pocket

Uiterst relaxt oogt Wes Beuvink uit Oldenzaal. Niet zo gek, want hij heeft vandaag ook te horen gekregen dat hij is geslaagd. „VWO-diploma in de pocket!”, aldus een enthousiaste Wes.

Drie 'boys'

Groot feest bij Sabine: haar drie zonen zijn állemaal geslaagd. „Trots op mijn 3 boys”, laat ze weten.

Volledig scherm
Drie zonen Sabine allemaal geslaagd © Sabine

'En nu naar de havo!'

Dat ze ging slagen wist ze diep van binnen eigenlijk al wel zeker, maar het wachten op het verlossende telefoontje was toch nog even spannend voor Luna Franceschina (15). De Rossumse scholiere kreeg net als vele andere scholieren vandaag haar examenuitslag te horen. En wij wachtten live mee.

Volledig scherm
Feest! Luna Franceschina (15) is geslaagd en om dat te vieren mag de vlag met haar schooltas hoog de mast in. © Bjorn Weinreder

Juf feliciteert eindexamenleerlingen

"Ben ik geslaagd, echt waar?" Hoewel niet iedereen het kon geloven, zijn honderden leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede deze woensdag geslaagd voor hun eindexamen. Zij kregen een verlossend telefoontje van hun mentor. Wij keken achter de schermen mee met Juf Hesselink.

Portugees feestje

Feest voor Laura! Ze is geslaagd. Dat kan je natuurlijk thuis in Twente vieren, maar om het in Portugal te vieren maakt het wel net zo memorabel. 

Volledig scherm
© Laura

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.