Volledig scherm
x © Pixabay

Gegevens 882 werkzoekenden in Enschede per ongeluk verstuurd

VIDEOENSCHEDE - Een verkeerde bijlage in een e-mail aan 30 werkzoekenden is de oorzaak van een datalek bij de gemeente Enschede.

Het was de bedoeling van een ambtenaar Werk en Inkomen om de dertig geadresseerden op de hoogte te stellen van twee vacatures. Maar per ongeluk is een bijlage met de persoonlijke gegevens van 882 anderen aan het bericht toegevoegd. In de bijlage zaten gegevens als naam, telefoonnummer, bsn-nummer en welke uitkering de werkzoekenden krijgen.

'Erg vervelend'

Wethouder Jurgen van Houdt noemt het 'erg vervelend' dat de privacygevoelige informatie is verstuurd. "We hebben binnen 24 uur melding gemaakt bij de Autoriteit Persoongegevens", aldus Van Houdt. "De 30 mensen die de mail hebben gekregen zijn persoonlijk benaderd om te vragen de mail en bijlage te verwijderen." Bekijk de onderstaande reportage van TV Enschede voor het volledige interview met wethouder Jurgen van Houdt.

De bijna 900 werkzoekenden die in de bijlage staan genoemd zijn met een aangetekende brief op de hoogte gesteld. Van Houdt zegt dat de gemeente de procedures rond het omgaan met privacygevoelige informatie opnieuw tegen het licht gaat houden en waar nodig gaat aanscherpen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.