Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Gele hesjes delen voedsel uit aan minder bedeelden in Enschede

ENSCHEDE - Gele Hesjes Enschede heeft zaterdagmiddag weer van zich laten horen. Ruim twintig demonstranten begonnen om 13.00 uur aan een mars door het centrum van Enschede. Ook brachten zij tassen vol eten en drinken mee voor minder bedeelden. 

De gele hesjes demonstreerden zaterdagmiddag op het Koningsplein bij het MST en liepen via het centrum van Enschede door de druk bezochte markt op het Ei van Ko. Daar en op het Van Heekplein werden flyers uitgedeeld en speeches gehouden. 

Aan het eind van de demonstratie werden ook tassen vol met eten en drinken uitgedeeld. Volgens Gerrit Braak, lid van de gele hesjes Twente, verdienen sommige mensen teveel om in aanmerking te komen voor de voedselbank, maar verdienen ze wel te weinig op rond te komen. Deze mensen mochten het voedsel gratis mee naar huis nemen.

Volledig scherm
© GinoPress B.V.
  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.