Volledig scherm
Still uit de video van Dumpert.nl

Gemaskerde jongen gooit vuurwerk bij McDonald's in Enschede naar binnen

ENSCHEDE - Een in Halloween-masker uitgedoste jongen heeft zondagavond een zwaar stuk vuurwerk afgestoken in de lobby van de McDonald's in het centrum van Enschede. Een video van het gebeuren gaat rond op filmpjes-website Dumpert. Kijkers reageren massaal verbolgen. De schade valt volgens het restaurant mee, maar de werknemers van het restaurant zijn vooral ‘erg geschrokken’.

Tien seconden duurt de video op Dumpert amper, maar de beelden zijn maandag aan het begin van de middag al ruim de 30.000 views gepasseerd. Te zien is hoe een jongen met een wit masker een stuk vuurwerk aansteekt, de McDonald's aan de Kalanderstraat ingooit en snel wegrent. Iemand filmt het tafereel van een afstandje en rent snel met hem mee.  

Momenten later is een harde knal te horen. Het vuurwerk gaat af in de hal van de McDonald's, binnenin het pand. Kwajongensstreken zullen de filmers zelf denken, maar de reacties op Dumpert.nl zijn een stuk minder mild. ‘Idioten’ is misschien wel de meest genuanceerde omschrijving die onder de beelden is geplaatst. Kijkers reageren verbolgen op de actie.

Camerabeelden

Bij de McDonald's in het centrum van Enschede bevestigen werknemers maandagochtend dat er zondagavond een stuk vuurwerk is afgestoken bij het restaurant. “Door een man met een ‘Halloween-masker’ in de lobby”, reageert een werknemer. “Ik weet niet precies hoeveel mensen er zondagavond aanwezig waren, maar die zijn flink geschrokken. We gaan zo eerst de camerabeelden bekijken.”

De McDonald's kon maandagmiddag nog niet zeggen of ze aangifte gaan doen vanwege de actie. Wel staan de vuurwerkgooiers op beeld.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.