Volledig scherm
Beeld van een schoonveegactie in 2016. © Annina Romita

Gemeente Enschede pakt chaos fietsen op station aan

ENSCHEDE - De gemeente Enschede gaat iets doen tegen de overlast door foutgeparkeerde (brom)fietsen en scooters op het Stationsplein en omgeving. Het stadsbestuur heeft daarbij een aantal maatregelen bekendgemaakt.

Met ingang van augustus zullen (brom)fietsers en scooterrijders worden gewaarschuwd voor het foutief stallen voor hun rijwiel en voertuig. Vanaf begin oktober zal een begin worden gemaakt met het actief verplaatsen van foutgeparkeerde (brom)fietsen.

Die zullen eerst worden voorzien van een waarschuwingslabel met datum en tijdstip van de overtreding.  Als de gelabelde (brom)fiets na twee uur nog niet is verwijderd, dan zal deze worden afgevoerd naar een centraal punt op het Stationsplein. 

Fietsdepot 

Foutgeparkeerde fietsen die met een kettingslot aan een paal of boom zijn bevestigd, worden losgeknipt en gaan naar het fietsdepot aan de Euregio. Daar kunnen de rijwielen op werkdagen worden opgehaald.  Na drie maanden wordt de gemeente eigenaar van het voertuig. Bezitters van brommers en scooters die met het parkeren in overtreding zijn, kunnen een bekeuring verwachten. 

Kosten

De gemeente laat de schoonveegacties verrichten door de Algemene Fiets Afhandelcentrale Nederland (AFAC). De acties staan onder supervisie van het stadsdeel centrum. De kosten voor de aanpak bedragen 110.000 euro. Dat geld komt uit het budget mobiliteit 2018.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ENSCHEDE - De gemeente Enschede en de ING-bank zijn weer met elkaar in gesprek over de aankoop van het bankgebouw aan de Boulevard 1945. Tot nu toe verliepen die gesprekken via een advocaat, maar blijkbaar is de kou uit de lucht. „We hebben goede gesprekken met de ING”, aldus wethouder Jeroen Diepemaat. Hij verwacht dat het laatste puzzelstukje dat past in het immense bouwplan Kop van de Boulevard op niet al te lange termijn gelegd gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.