Volledig scherm
© ANP

Gemeente Enschede wil 150 bijstandsgerechtigden aan het werk krijgen

ENSCHEDE - De gemeente Enschede en uitzendbureau Timing willen 150 Enschedeërs met een bijstandsuitkering aan het werk krijgen. Met de pilot, die een jaar duurt, wordt uitgezocht of dit soort samenwerkingen in de toekomst vaker worden gesloten.

De 150 kandidaten worden steekproefgewijs geselecteerd. Aan het eind van het jaar moeten zij allemaal een nieuwe baan hebben, waarvoor het netwerk van het uitzendbureau wordt gebruikt.

Wethouder Patrick Welman is optimistisch: “Werkloosheid is een maatschappelijk probleem, niet alleen van de overheid of van bedrijven. Zowel in Twente als landelijk is deze gezamenlijke aanpak zeer vooruitstrevend. We profiteren van de kennis van een marktpartij, om zo een groep werkzoekenden die al wat langer aan de kant staat vooruit te helpen. Dit is echt een buitenkans voor deze werkzoekenden en bovendien een mooi voorbeeld van hoe wij in Enschede creatief met dit vraagstuk omgaan.”

Naast jobcoaching krijgen de kandidaten de ruimte om te werken aan een ontwikkel- en activatieplan. Er is aandacht voor laaggeletterdheid en er worden mogelijkheden geboden om een opleiding te volgen. Om te checken of de pilot werkt, is er een controlegroep van nog eens 150 bijstandsgerechtigden die op de reguliere manier naar werk zoekt. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.