Het gebruik van onkruidverdelger Roundup deed met name in het droge voorjaar van 2019 akkers in Twente geel of oranje kleuren. Het leidde in Enschede tot een glyfosaatverbod op gemeentelijke percelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebruik van onkruidverdelger Roundup deed met name in het droge voorjaar van 2019 akkers in Twente geel of oranje kleuren. Het leidde in Enschede tot een glyfosaatverbod op gemeentelijke percelen. © Carlo ter Ellen DTCT

Gemeenten leggen zelf verbod omstreden gif glyfosaat op: ‘zorgen over drinkwater’

ENSCHEDE/DOETINCHEM - Een groeiend aantal gemeenten in Oost-Nederland wil het gebruik van de omstreden onkruidbestrijder glyfosaat - vooral bekend onder de merknaam Roundup -  verbieden op landbouwgrond die zij bezitten. 

  1. Grootse plannen met parochiecentrum Lonneker: hotelkamers, appartementen en een nieuw medisch centrum
    PREMIUM

    Grootse plannen met parochie­cen­trum Lonneker: hotelka­mers, appartemen­ten en een nieuw medisch centrum

    LONNEKER - De pastorie en het parochiecentrum in Lonneker worden intern ingrijpend verbouwd. Er komen hotelkamers en (zorg)appartementen en in de tuin verrijst een nieuw medisch centrum. Dat is in hoofdlijnen het plan van de nieuwe eigenaar Huub Punte. „We denken hiermee aan te sluiten op wensen in het dorp”, zegt de projectontwikkelaar, zelf woonachtig in Lonneker.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.