Gemeenten overspoeld met meldingen eikenprocessierups, overlast het grootst in Enschede

VideoGemeenten worden overspoeld met meldingen van overlast door de eikenprocessierups. In Enschede is een petitie, die de gemeente oproept meer te doen tegen de rups, al ruim 7000 keer ondertekend. Maar wie een nest meldt op een plek waar niet heel veel mensen komen, heeft pech. “Eerst die 19.000 andere bomen.”

Directeur Riet Edelijn van basisschool Willem van Oranje in Enschede is dolblij als de oranje hoogwerker voor komt rijden. Twee mannen van groenbedrijf Grootgroener komen in opdracht van de gemeente Enschede de nesten uit de grote eik voor de school zuigen. De rupsen lopen al op de speeltoestellen op het schoolplein, kinderen en leerkrachten hebben er last van.

  1. Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschilderingen restaureren als cadeau
    VIDEO

    Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschil­de­rin­gen restaure­ren als cadeau

    ENSCHEDE -De Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat bestaat 125 jaar. Dit weekend viert Stichting Behoud Jozefkerk het bestaan van de kerk. “En om het te vieren, hebben we onszelf een geschenk gegeven”, vertelt bestuurslid John Schiffel. “Sinds juni zijn restaurateurs uit Nijmegen bezig met het terughalen en blootleggen van de oude muurschilderingen.” Dat dit nu zo makkelijk kan, was niet altijd het geval.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.